MAŠINSKI MALTERI I ESTRIH
mypol promo

my550

mypol

Cementni malter

mypol
odličan kvalitet
izvrsna obradivost

OPIS:
my550 je gotov cementni malter namijenjen za mašinsko i ručno malterisanje svih nosivo sposobnih unutrašnjih i vanjskih zidnih površina. Može se koristiti kod svih vrsta zidova od cigle, opeke, gas betonskih elemenata, betona i prirodnog kamena.

PRIPREMA PODLOGE:
Podloga mora biti suha, bez prašine,nesmrznuta, upojna, ravna, dovoljno gruba i nosiva bez iscvjetavanja.

NAČIN PRIMJENE:
Površine moraju biti suhe, očišćene od prašine, masti i drugih nečistoća. Veće neravnine (šlicevi od instalacija, fuge ) potrebno je prethodno ispuniti, kao i kod zidova koji su ozidani ciglom. Ovako pripremljene površine potrebno je grundirati sa myGRUND-om. Prilikom grundiranja glatkih površina preporuka je my410 ili MYBETON kontakt za jako upojne podloge.Malter nanositi mašinski i odmah nakon toga grubo poravnati aluminijskom H letvom. Poslije djelimičnog sušenja vrši se odstranjivanje viška materijala. Malter se otvara aluminijskom T letvom. Nakon otvaranja površina se kvasi vodom. Minimalna debljina sloja je 1,5 cm. Na neravnim površinama kod kojih je potrebno nanositi malter u debljem sloju, ponovo nanijeti malter sa pravljenjem pauze ali dok prethodni sloj još nije vezao.

RADNA TEMPERATURA:
Optimalna radna temperatura od +5°C do +25°C, pri cemu i vazduh i površina na koju se nanosi malter moraju biti u ovom temperaturnom opsegu.

POTROŠNJA:
16 kg/m² za 10 mm debljine.

PAKIRANJE:
35 kg.

SKLADIŠTENJE I ROK UPOTREBE:
6 mjeseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži u suhim i zracnim prostorijama.

my550