BOJE ZA ZIDOVE
mypol promo

MYBETON TON

mybeton ton

Visokokvalitetna boja za beton

mybeton-ton
dobra pokrivna moć
dobra prionjivost
vodootporna
otporna na atmosferilije
bez štetnih sastojaka

OPIS:
MYBETONTON je akrilna boja za beton, proizvodi se u bijeloj, žutoj, oker, sivoj, plavoj, zelenoj, crvenoj i braon boji .

NAMJENA:
Namjenjena za dekorativnu zaštitu cementnih spoljašnjih i unutrašnjih zidnih površina. Može koristiti i kao protivprašni premaz za zaštitu cementnih podova u manje opterećenim prostorijama.

USLOVI RADA:
Boju za beton prije upotrebe dobro promješati ručnim električnim mikserom i razblažiti vodom 10% za prvi premaz, a max. 5% za drugi premaz.

PRIPREMA PODLOGE:
Sa starih površina očistiti sve trošne dijelove i dekorativne nanose. Neravnine popuniti odgovarajućom glet masom za gletovanje zidova ili reparaturnim materijalima za posebne namjene. Prije nanošenja boje za beton (MYBETONTON) površinu premazati sa MYKERA u jednom ili dva premaza u zavisnosti od upojnosti podloge.

NAČIN PRIMJENE:
Nanosi se valjkom, četkom ili prskanjem u 2 premaza. Razmak između premaza je 4 do 6 sati u zavisnosti od temperature vazduha i podloge kao i od upojnosti i vrste podloge.

POTROŠNJA:
300 g/m² za dva premaza.

PAKIRANJE:
1kg

SKLADIŠTENJE:
Originalno zatvoren i na preporučen način skladišten (suha prostorija, temperatura od +5 do +35ºC) proizvod je upotrebljiv 12 mjeseci.

mybeton-ton