PROIZVODI ZA DRVO I METAL
mypol promo

MYBOAT VARNISH

myboat-varnish

Bezbojni, zračno sušivi lak

myboat-varnish
lak visokog sjaja
stvara premaz visoke tvrdoce
otporan na vodu, atmosferilije i sredstva za pranje

OPIS I PODRUČJE PRIMJENE:
MYBOAT VARNISH je bezbojni, zračno sušivi lak visokog sjaja koji štiti drvo od vode i ostalih klimatskih uticaja. Izrađen je na bazi specijalne modificirane alkidne smole otopljene u organskim otapalima uz dodatak potrebnih aditiva. MYBOAT VARNISH stvara premaz visoke tvrdoće koji je otporan na vodu, atmosferilije i sredstva za pranje. MYBOAT VARNISH se koristi za lakiranje svih vrsta drveta kao što su čamci, vanjska i unutrašnja stolarija i sl., a naročito se primjenjuje kod predmeta od drveta koji su izloženi vremenskim utjecajima uz visoki postotak vlage i velike temperaturne razlike.

PRIPREMA PODLOGE:
Drvo na koje se nanosi MYBOAT VARNISH mora biti suho, čisto, odmašćeno i površinski obrađeno brusnim papirom a stare i oštećene premaze potrebno je u potpunosti odstraniti.

PRIPREMA ZA NANOŠENJE:
Prije korištenja, a povremeno i tokom rada, MYBOAT VARNISH potrebno je dobro homogenizirati miješanjem. Lak se razrijeđuje uljanim razrjeđivačem (razrjeđivač za alkidne boje). MYBOAT VARNISH se nanosi u 2 – 3 sloja četkom, valjkom ili uranjanjem. Preporučuje se da se MYBOAT VARNISH nanosi u nekoliko slojeva, na vanjske podloge 2 – 3 sloja, na unutrašnje 2 sloja. Ne nanositi u debljim slojevima! Sljedeći premaz nanosi se kada je prethodni u potpunosti suh. Sa 1l može se zaštititi 8-10m2 u jednom sloju. Vrijeme sušenja je 6 – 8h na dodir a nanošenje sljedećeg sloja moguće je nakon 24h.

OPASNOST:
Može da izazove alergijsku reakciju. Višekratno izlaganje može da izazove sušenje ili pucanje kože. Zapaljiva tečnost i para. Čuvati van domašaja djece. Proizvod držati dalje od izvora toplote, varnica, otvorenog plamena, vrućih površina i sl. Zabranjeno pušenje. Izbjegavati ispuštanje ili oslobađanje u životnu sredinu. U slučaju požara: koristiti prah, pjenu ili CO2 za gašenje. Odlaganje sadržaja/ambalaže u skladu sa zakonskim propisima.

PAKIRANJE:
0,75 L.

SKLADIŠTENJE:
U originalnoj ambalaži i suhim uslovima (+5°C do +25°C) proizvod je upotrebljiv do datuma označenog na ambalaži.

myboat-varnish