PROIZVODI ZA DRVO I METAL
mypol promo

MYEMAJL NITRO

myemajl-nitro

Za zaštitu i dekoraciju drveta i metala

myemajl-nitro
dobro prijanjanje na podlogu
dobro prijanjanje završnog premaza na temelj
idealna zaštita od korozije
veoma brzo sušenje

OPIS I PODRUČJE PRIMJENE:
MYEMAJL NITRO predstavlja zračno sušivo sredstvo izrađeno na bazi odabranih pigmenata, specijalnih alkidnih smola, punila, odgovarajućih aditiva i organskih rastvarača. Daje elastične i tvrde premaze veoma postojane u atmosferskim uslovima. Odlikuje se dobrom postojanošću tonova, visokim sjajem kao i dobrim vezivanjem za podlogu tj. osnovni premaz. Koristi se za spoljašnje i unutrašnje radove u građevinarstvu, drvnoj i metalnoj industriji kao završni premaz u sistemu zaštite drvenih i metalnih površina.

PRIPREMA PODLOGE:
MYEMAJL NITRO nanosi se na suh osnovni nitro premaz za drvo ili metal.

PRIPREMA ZA NANOŠENJE:
Prije nanošenja sadržaj je potrebno dobro promiješati u originalnoj ambalaži a zatim do željenog viskoziteta razrijediti nitro razrjeđivačem (MYNITRO UNIVERZALNI RAZRJEĐIVAČ). MYEMAJL NITRO se nanosi četkom, valjkom ili špricanjem. Vrijeme sušenja je 60 – 70 min. na dodir a potpuno suh film dobije se za 24h. Vrijeme sušenja između slojeva treba da traje minimalno 2h. Sa 1l može se zaštititi 10-12m2 u jednom sloju. Pribor se pere sa MYNITRO UNIVERZALNIM RAZRJEĐIVAČEM.

OPASNOST:
Može da izazove alergijsku reakciju. Višekratno izlaganje može da izazove sušenje ili pucanje kože. Zapaljiva tečnost i para. Toksično po živi svijet u vodi sa dugotrajnim posljedicama. Čuvati van domašaja djece. Proizvod držati dalje od izvora toplote, varnica, otvorenog plamena, vrućih površina i sl. Zabranjeno pušenje. Izbjegavati ispuštanje ili oslobađanje u životnu sredinu. U slučaju požara: koristiti prah, pjenu ili CO2 za gašenje. Odlaganje sadržaja/ambalaže u skladu sa zakonskim propisima.

PAKIRANJE:
0,20L;0,75L;2,5L;5L

SKLADIŠTENJE:
U originalnoj ambalaži i suhim uslovima (+5°C do +25°C) proizvod je upotrebljiv dvije godine od datuma označenog na ambalaži.

myemajl-nitro