EPOKSIDNI POD
mypol promo

MYEPOKSID GRUND

myepoksid

Impregnacija za epoksidni premaz

OPIS:
Dvokomponentni epoksidni premaz.

NAMJENA:
Koristi se za povećavanje adhezije podloge i završnog epoksidnog premaza (poda). Također se koristi za grundiranje (impregnaciju) cementnih podloga i pripremu masa za niveliranje. Proizvod je namijenjen za vanjsku i unutrašnju primjenu.

SVOJSTVA:
MYEPOKSID GRUND je niskog viskoziteta i jako penetrira u podlogu. Otporan je na vremenske prilike i jednostavno i lahko se koristi.

USLOVI RADA:
Svježe ugrađeni grund potrebno je zaštititi od smrzavanja, kiše i ostalih vremenskih neprilika. Materijal ne koristiti na temperaturama nižim od +8°C a preporučeno je korištenje materijala pri maksimalnoj vlažnosti zraka od 80%.

PRIPREMA PODLOGE:
Podloga treba da bude čista, suha, čvrsta, nosiva i bez cementne kore, prašine, ulja i ostalih masnoća, kao i loše vezanih dijelova i ostalih sličnih nečistoća. Podlogu je potpuno pripremiti odgovarajućim mehaničkim metodama kao što su brušenje, rezanje, pjeskarenje i sl., kako bi odstranili gornji sloj površine i postigli otvorenu teksturu podloge. Potpuno nevezane ili loše vezane dijelove potrebno je odstraniti. Također je potrebno potpuno obraditi sve greške na podlozi (rupe, pukotine, udubine…) Greške na podlogama kao što su pukotine i rupe saniramo primjerenim BAUMY proizvodima. Prije nanošenja proizvoda potrebno je u potpunosti odstraniti prašinu i ostale nevezane dijelove sa podloge pomoću metle ili usisavača.

NAČIN PRIMJENE:
Prije međusobnog miješanja komponenti A i B, potrebno je svaku komponentu promiješati odvojeno. Preporučeno miješanje komponenti pojedinačno je 2-3 minute, a nakon toga cijelu količinu komponente B umiješamo u cijelu količinu komponente A. Kako bi dobili homogenu masu potrebno je pomoću mješalice intenzivno promiješati smjesu kako bi se učvršćivač jednako raspodijelio po masi. Vrijeme miješanja komponenti zajedno mora biti najmanje 3 minute a preporučena temperatura prilikom miješanja ne smije biti ispod +15°C. Promiješane komponente je prije upotrebe potrebno preliti u čistu posudu i sve ponovo dobro promiješati. Miješanje u novoj, čistoj posudi, ne smije trajati dugo kako bi se izbjegao ulazak suvišnog zraka u mješavinu. Posuda mora biti čista od ulja i drugih nečistoća. Pripremljeni materijal izlijemo po površini pomoću gladilice, valjka ili lopatice od tvrde gume, a zatim ga jednakomjerno raspodijelimo. Nakon cca. 5 minuta materijal je potrebno ravnomjerno uskladiti valjkom. Ukoliko je potrebno više slojeva, sljedeći sloj se nanosi nakon 10-12 sati nakon prvog sloja (zavisno od temperature).
MYEPOKSID GRUND na podlogu se nanosi valjkom, metalnim gleterom ili nazubljenom lopaticom. Vrijeme sušenja pri temperaturi od +20OC je 12h a za potpuna opterećenja potrebno je 7 dana. POTROŠNJA: 0,3-0,5 kg/m2 u jednom sloju.

POTROŠNJA:
0,3-0,5 kg/m2 u jednom sloju.Tačnu potrošnju utvrditi direktno na objektu koji se radi izradom probnog uzorka.

SKLADIŠTENJE:
Zatvorena i neoštećena ambalaža obezbjeđuje upotrebljivost proizvoda 12 mjeseci. Skladištiti na temperaturi od +5°C do +30°C.