MAŠINSKI MALTERI I ESTRIH
mypol promo

MYFEROBETON

mypol

Površinski posip za industrijske podove

mypol
spreman za upotrebu
izvrsna obradivost

OPIS:
myFEROBETON je praškasta mješavina minerala, kvarca, cementa i aditiva. Nanosi se na svježu betonsku površinu kojoj daje visoke čvrstoće na pritisak i savijanje, otpornost na habanje i udare. myFEROBETON se primjenjuje za izradu podova koji su izloženi jakoj i intenzivnoj eksploataciji: stovarišta, skladišta, gdje se koriste različiti sistemi transporta (viljuškari, kamioni), industrijske radionice, hangari i proizvodne hale.

NAČIN PRIMJENE:
myFEROBETON je spreman za upotrebu, a može se nanositi mašinski i ručno. Nanosi se u suhom stanju u dva ili tri sloja na svjež beton, ravnomjerne debljine 2-3 mm. Površina svježeg betona na koju se nanosi myFEROBETON treba da bude nosiva betonska ploča dimenzionisana prema statičkom proračunu, ali ne manje od marke betona MB 30. Obrada se vrši mašinskom rotacionom gladilicom dok se mješavina potpuno ne utisne u podlogu iz koje uzima potrebnu vodu i dok se ne dobije potpuno ravna i glatka površina. Rubni dijelovi obrađuju se ručno, metalnim gladilicama. Prvih 7 dana obloga se mora štititi od brzog sušenja, promaje, direktnog izlaganja suncu ili od niskih temperatura.

PREPORUKA:
Sa zaštitom krenuti već poslije nekoliko sati nakon ugradnje, tako što se površina pažljivo poliva vodom i prekriva PE folijom. Betonska podloga treba da je stara 2-6 dana da bi se pristupilo rezanju fuga. Širina fuga je 6-8 mm i ispunjava se trajno elastičnim kistom. Potpuno optrećenje poda je nakon 14 dana.

POTROŠNJA:
cca 5 – 7 kg/m2.

PAKIRANJE:
30 kg.

SKLADIŠTENJE:
U suhom prostoru na paleti.

myferobeton