DEKORATIVNI ZAVRŠNI MALTERI
mypol promo

MYKULIR

mykulir

Akrilni dekorativni fasadni malter

mykulir
dobra prionjivost
velika mehanička čvrstoća
vodootporan
postojan na atmosferilije
ne sadrži sastojke štetne po zdravlje

OPIS:
MYKULIR je akrilni dekorativni fasadni malter od akrilata i kamena u boji.

NAMJENA:
MYKULIR je namijenjen za dekorativnu zaštitu spoljašnjih i unutrašnjih zidova.

SVOJSTVA:
Dobra prionjivost na podlogu, velika mehanička čvrstoća, vodootporan, postojan na atmosferilije, ne sadrži sastojke štetne po ljudsko zdravlje.

USLOVI RADA:
Optimalna radna temperatura: od +10oC do +25oC.

PRIPREMA PODLOGE:
Podloga mora biti ravna, blago hrapava, čvrsta, čista, suha, otprašena, bez masnih mrlja i drugih nečistoća. Novi cementni ili produžni malteri moraju se sušiti najmanje 28 dana, a termoizolacioni malter 5-7 dana (pri normalnim vremenskim uslovima:T =+20oC i rel.vl.= 65%.) prije nanošenja MYKULIR. Sa starih površina oštrom četkom odstraniti sve stare premaze i druge dekorativne nanose, a po potrebi zidove oprati. Prije nanošenja MYKULIR površinu premazati podlogom MYKERA u jednom ili dva premaza u zavisnosti od upojnosti zida.

NAČIN PRIMJENE:
MYKULIR prije upotrebe dobro promješati ručnim električnim mikserom male brzine. Nanosi se ručno metalnom glethoblom u debljini nešto većoj od veličine zrna u fasadnom malteru. Nekoliko minuta nakon nanošenja (cca.10 min., ali može i manje ili više u zavisnosti od atmosferskih uslova i upojnosti podloge) MYKULIR se ponovo pređe i zagladi, da mu se da finalni izgled. Radove izvoditi bez prekida, od jedne do druge krajnje ivice zida. U slučaju više etaža raditi istovremeno na svim etažama počevši od gornje ka donjoj sa dovoljnim brojem radnika.

POTROŠNJA:
4 – 4.5 kg/m2

PAKIRANJE:
15 L.

SKLADIŠTENJE:
Originalno zatvoren i na preporučen način skladišten (suha prostorija, temperatura od +5 do +35oC) proizvod je upotrebljiv 12 mjeseci.

mykulir