CEMENTNA LJEPILA
mypol promo

myLASTIX

mylastix

Ljepilo za mrežicu

mylastix
jednostavna priprema
brza i efikasna ugradnja

OPIS:
myLASTIX je namjensko ljepilo za lijepljenje fasadnih izolacionih ploca od stiropora i za izradu armirajuceg sloja pomocu mrežice od staklenih vlakana. Koristi se za gletovanje termoizolacijskih ploca od poliestera i utapanje mrežice.

USLOVI RADA:
od +8°C do +25°C. Vlažnost vazduha max. 80%.

VRIJEME RADA:
Otvoreno vrijeme rada minimalno 20 minuta.

PRIPREMA PODLOGE:
Podloga mora biti čvrsta, suha, čista, nosiva, nesmrznuta, bez iscvjetavanja, bez ostataka starog ulja ili boje. Neravnine na zidovima koje prelaze 5mm treba prethodno izravnati krečno-cementnim malterom.

NAČIN PRIMJENE:
Ljepilo promiješati u posudi sa čistom vodom. Promiješati 25 kg ljepila sa 7 l vode do potpune homogenizacije. Ostaviti da odleži cca.15 minuta pa ljepilo ponovo promiješati da se dobije odgovarajuća gustina. U smjesu ne dodavati nikakve dodatke.

LIJEPLJENJE:
Lijepiti mjestimično po sredini i uzduž ivica pod uglom od 45 stepeni sa spoljne strane te lagano pritiskati ploču na zidnu podlogu. Ljepilo se može nanositi mašinski i to na ploču (trakasto po ivicama i 2-3 pruge po sredini).

IZRAVNAVANJE:
Ljepilo nanositi na prebrušene i otprašene toplotne ploče (stiropor) sa nazubljenom čeličnom gletericom u debljini cca. 2-3mm. U svježe ljepilo položiti tekstilno-steklenu mrežicu kao ravne trake sa min 10cm preklapanja. Potom ravno zagladiti uz dodavanje novog materijala. Mrežica ne smije biti vidljiva, a ukupna debljina ljepila mora biti min. 3-4mm. Ovaj proizvod je primjenljiv i kao masa za izravnjavanje toplotnih fasada do 4mm debljine. Za veće neravnine treba raditi dva premaza.

POTROŠNJA:
cca 4-5 kg/m2 za lijepljenje u zavisnosti od podloge i cca 4kg za izravnavanje.

PAKIRANJE:
25kg

PREPORUČENO VRIJEME POTROŠNJE:
U roku od 1,5-2 sata. Mogućnost postavljanja letvica i umetanja mrežice nakon cca. 24 sata. Vrijeme sušenja kod mase za izravnavanje (prije primjene završnih slojeva) min. 7 dana.

VAŽNO:
Ravnanje ploča se ne smije obavljati dodatnim gletovanjam i izravnavanjem. lzmeđu spojeva ploča ne smije nikako doći ljepilo, jer na taj način nastaju toplotni mostovi. Fuge do 2mm ispunjavati silikonom i PU pjenom, a preko 2mm trakama od stiropora.

ZAVRŠNA OBRADA:
Armirajući sloj treba zaštititi od prebrzog isušivanja i smrzavanja. Nakon sušenja od najmanje 7 dana moguće je pristupiti završnoj obradi.

ROK UPOTREBE:
Do 12 mjeseci u uslovima koji su propisani za skladištenje cementa.

mylastix