PROIZVODI ZA DRVO I METAL
mypol promo

MYLAZUR VARNISH

mylazur-varnish

Lazurni lak

mylazur-varnish
visoka otpornost na atmosferilije
jednostavna primjena
površinama daje satenski sjaj
stvara dobru tvrdocu filma

OPIS I PODRUČJE PRIMJENE:
MYLAZUR VARNISH se koristi za zaštitu i dekoraciju drvenih površina u enterijeru i eksterijeru. Štiti drvo od vlage i UV zračenja. Površinama daje satenski sjaj, stvara dobru tvrdoću filma i ističe prirodnu strukturu drveta. Izrađuje se od alkidne smole, voska, aditiva i specijalnih transparentnih pigmenata otpornih na UV zračenje.

PRIPREMA PODLOGE:
Drvo na koje se nanosi MYLAZUR VARNISH treba da bude normalno suho, bez čvorova i brušeno finim brusnim papirom. Ukoliko se na površini drveta nalazi smola, potrebno ju je ukloniti Nitro razrjeđivačem (MYNITRO UNIVERZALNI RAZRJEĐIVAČ).

PRIPREMA ZA NANOŠENJE:
MYLAZUR VARNISH se ne razrjeđuje, a prije upotrebe proizvod je potrebno dobro promiješati. Nanosi se na prethodno pripremljene površine četkom, valjkom ili uranjanjem u 2-3 sloja. Sa 1l može se zaštititi 8 – 10 m2 u jednom sloju. Sušenje između slojeva treba da traje minimalno 24 sata.

OPASNOST:
Može da izazove alergijsku reakciju. Dugotrajno izlaganje može da izazove sušenje ili pucanje kože. Zapaljiva tečnost i para. Štetno po živi svijet u vodi sa dugotrajnim posljedicama. Čuvati van domašaja djece. Proizvod držati dalje od izvora toplote, varnica, otvorenog plamena, kao i vrućih površina i sl. Zabranjeno pušenje. Ne ispuštati ili oslobađati u životnu sredinu. U slučaju požara: koristiti prah, pjenu ili CO2 za gašenje. Odlaganje sadržaja/ambalaže u skladu sa zakonskim propisima.

PAKIRANJE:
0,75L;2,5L;5L

SKLADIŠTENJE:
U originalnoj ambalaži i suhim uslovima (+5°C do +25°C) proizvod je upotrebljiv dvije godine od datuma označenog na ambalaži.

mylazur-varnish