PROIZVODI ZA DRVO I METAL
mypol promo

MYLAZUR

mylazur

Lazura

mypol
štiti drvo od vremenskih utjecaja i vode
površini daje izgled plemenitih vrsta drveta
cuva vidljivom prirodnu teksturu drveta
jednostavno i lahko se nanosi

OPIS I PODRUČJE PRIMJENE:
MYLAZUR je dekorativna i zaštitna transparentna boja za proizvode od drveta (prozora, prozorskih okvira, vanjskih i unutrašnjih vrata, drvenih fasada i potkrovlja, balkonskih ograda, zidne i stropne lamperije te drugih proizvoda od drveta). Lazur je izrađen od alkidne smole otopljene u organskom otapalu uz dodatak svjetlostalnih pigmenata i pažljivo odabranih aditiva. MYLAZUR stvara tanki prozirni sloj koji štiti drvo od vremenskih utjecaja i vode. Zaštićenoj površini daje izgled plemenitih vrsta drveta a u isto vrijeme sačuva vidljivom prirodnu teksturu drveta. Jednostavno i lahko se nanosi.

PRIPREMA PODLOGE:
Potrebno je da podloga bude čista, suha, bez masnoća i površinski dobro obrađena brusnim papirom. Prilikom obnavaljanja starih premaza koji nisu oštećeni, drvo je potrebno izbrusiti brusnim papirom. Stare premaze koji su ispucali i koji se ljušte potrebno je u potpunosti ukloniti.

PRIPREMA ZA NANOŠENJE:
MYLAZUR je prije upotrebe, a povremeno i tokom rada, treba dobro homogenizirati miješanjem. MYLAZUR nije potrebno razrjeđivati jer je već pripremljen za nanošenje. MYLAZUR se nanosi u 2 – 3 sloja četkom, valjkom kraće dlake i uranjanjem. Prilikom nanošenja četkom ili valjkom višak lazure sa površine potrebno je ukloniti ocijeđenom četkom odnosno valjkom. Sa 1l može se zaštititi 10-12m2 u jednom sloju. Vrijeme sušenja je 5 – 8h za prvi sloj a 24h za drugi i treći sloj.

OPASNOST:
Može da izazove alergijsku reakciju. Višekratno izlaganje može da izazove sušenje ili pucanje kože. Zapaljiva tečnost i para. Toksično po živi svijet u vodi sa dugotrajnim posljedicama. Čuvati van domašaja djece. Proizvod držati dalje od izvora toplote, varnica, otvorenog plamena, vrućih površina i sl. Zabranjeno pušenje. Izbjegavati ispuštanje ili oslobađanje u životnu sredinu. U slučaju požara: koristiti prah, pjenu ili CO2 za gašenje. Odlaganje sadržaja/ambalaže u skladu sa zakonskim propisima.

PAKIRANJE:
0,75L;2,5L;5L

SKLADIŠTENJE:
U originalnoj ambalaži i suhim uslovima (+5°C do +25°C) proizvod je upotrebljiv do datuma označenog na ambalaži.

mylazur