BOJE ZA ZIDOVE
mypol promo

MYPEARL

mypearl

Vodoperiva boja za unutrašnje zidove

mypearl
dobra pokrivna moć
dobra prionjivost
dobra tvrdoća filma
postojana na svjetlost
otporna na mokro brisanje
ne sadrži sastojke štetne po zdravlje

OPIS:
MYPEARL je visokokvalitetna bijela boja za unutrašnje zidove napravljena na bazi specijalne akrilne emulzije.

NAMJENA:
Disperziona boja je namijenjena za dekorativnu zaštitu unutrašnjih zidova i zidnih površina od betona, produžnog maltera, gipsa, iverice i slično.

SVOJSTVA:
Dobra pokrivna moć, dobra prionjivost na podlogu, paropropusna, ima dobru tvrdoću, postojana na svjetlost, otporna na “mokro brisanje”, ne sadrži sastojke štetne po zdravlje.

USLOVI RADA:
Optimalna radna temperatura je od +10°C do +25°C. Minimalna radna temperatura je +5°C.

NAČIN PRIMJENE:
MYPEARL je pripremljena za upotrebu. Može se tonirati tečnim pigmentima ili pigment pastama. Prije upotrebe MYPERL dobro promješati i po potrebi razrijediti do 10% vodom. Disperziona boja se nanosi u dva premaza valjkom ili molerskom četkom, razmak između prvog ili drugog premaza je 2-4 sata u zavisnosti od temperature i vlažnosti vazduha.

PRIPREMA PODLOGE:
Prije bojenja novih zidova podlogu temeljno očistiti i premazati sa MYKERA u jedan ili dva premaza. Sa starih površina oštrom četkom odstraniti sve stare premaze, trošne dijelove i oprati zidove. Neravnine izravnati masom za gletovanje zidova. Nakon toga treba izvršiti impregnaciju zidnih površina sa MYKERA u jednom ili dva premaza.

POTROŠNJA:
15 L ≈ 90 m2.

PAKIRANJE:
5L,10L,15L

SKLADIŠTENJE:
Zatvorena i neoštećena ambalaža obezbjeđuje upotrebljivost boje 12 mjeseci.
Skladištiti na temperaturi od +5°C do +30°C. Može se isporučiti i u drugim bojama po želji kupca, a na osnovu ton karte proizvođača.

mypearl