BOJE ZA ZIDOVE
mypol promo

MYPOL

mypol

mypol
dobra pokrivna moć
dobra prionjivost
dobra elastičnost
dobra parapropustljivost
bez štetnih sastojaka

OPIS:
MYPOL je bijela boja za unutrašnje zidove napravljena na bazi specijalne polimerne emulzije.

NAMJENA:
MYPOL je boja namijenjena za dekorativnu zaštitu unutrašnjih zidova i zidnih površina gdje se zahtijeva dobra paropropustljivost (kuhinje, kupatila, bolničke prostorije sl.). Otporna je na ”suho brisanje”, nije otporna na pranje.

SVOJSTVA:
Dobra pokrivna moć, dobra prionjivost na podlogama od betona, produžnog maltera, gipsa, iverice i sl., dobra elastičnost i paropropustljivost, ne sadrži sastojke štetne po zdravlje.

USLOVI RADA:
Optimalna radna temperatura je od +10°C do +25°C. Minimalna radna temperatura je +5°C.

PRIPREMA PODLOGE:
Prije bojenja novih zidova, podlogu temeljno očistiti i premazati impregnacijom MYKERA u jedan ili dva premaza. Sa starih površina oštrom četkom odstraniti sve predhodne premaze, trošne dijelove i oprati zidove. Neravnine izravnati masom za gletovanje zidova MYGLETIX ili MYGLETIX PREMIUM. Nakon toga treba izvršiti impregnaciju zidnih površina sa MYKERA impregnacijom u jednom ili dva premaza.

NAČIN PRIMJENE:
MYPOL je boja pripremljena za upotrebu. Može se tonirati tecnim pigmentima ili pigment pastama. Prije upotrebe je dobro promiješati i po potrebi razrijediti do 20% vodom u prvom odnosno 10% u drugom premazu. MYPOL boja se nanosi u dva premaza valjkom ili molerskom četkom. Razmak između prvog i drugog premaza je 2-4 sata u zavisnosti od temperature i vlažnosti vazduha.

POTROŠNJA:
15L≈90m2.

PAKIRANJE:
5L,10L,15L

SKLADIŠTENJE:
Zatvorena i neoštećena ambalaža obezbjeđuje upotrebljivost boje 12 mjeseci. Skladištiti na temperaturi od +5°C do +30°C. Može se isporuciti i u drugim bojama po želji kupca, a na osnovu ton karte proizvođača.

mypol