CEMENTNA LJEPILA
mypol promo

myUNIVERSALFLEX

myuniversalflex

Ljepilo za stiropor i utapanje mrežica

mypol
univerzalno ljepilo
visokokvalitetno
brza i jednostavna priprema
dobra prionjivost
izvrsna obradivost

OPIS:
myUNIVERSALFLEX je namjensko ljepilo za lijepljenje fasadnih izolacija i ploča od stiropora i utapanje armaturne mrežice od 3mm debljine. Za lijepljenje toplinskih izolacijskih ploča stiropora (ekstrudirani polistiren) na čvrste fasadne podloge i utapanje armaturne mrežice.

USLOVI RADA:
+8°C do +25°C. Vlažnost vazduha max 80%.

VRIJEME RADA :
Otvoreno vrijeme rada minimalno 20 minuta.

PRIPREMA PODLOGE:
Podloga mora biti čvrsta, suha, čista, nosiva, nesmrznuta, bez iscvjetavanja, bez ostataka starog ulja ili boje. Neravnine na zidovima koje prelaze 5mm treba prethodno izravnati krečno-cementnim malterom.

NAČIN PRIMJENE:
Ljepilo promiješati u posudi sa čistom vodom. Promiješati 25kg ljepila sa 7l vode do potpune homogenizacije. Ostaviti da odleži cca.15 minuta pa ljepilo ponovo promiješati da se dobije odgovarajuća gustina. U smjesu ne dodavati nikakve dodatke.

LIJEPLJENJE:
Lijepiti mjestimićno po sredini i uzduž ivica pod uglom od 45 stepeni sa spoljne strane te lagano pritiskati ploču na zidnu podlogu. Ljepilo se može nanositi mašinski i to na ploču (trakasto po ivicama i 2-3 pruge po sredini).

POTROŠNJA:
cca 4-5 kg/m2 za lijepljenje u zavisnosti od podloge.

PAKIRANJE:
25kg

PREPORUČENO VRIJEME POTROŠNJE:
U roku od 1,5-2 sata. Mogucnost postavljanja letvica i umetanja mrežice nakon cca. 24 sata. Vrijeme sušenja kod mase za izravnavanje (prije primjene završnih slojeva) min. 7 dana.

VAŽNO:
Ravnanje ploča se ne smije obavljati dodatnim gletovanjam i izravnavanjem. lzmeđu spojeva ploča ne smije nikako doći ljepilo, jer na taj način nastaju toplotni mostovi. Fuge do 2mm ispunjavati silikonom i PU pjenom, a preko 2mm trakama od stiropora.

ZAVRŠNA OBRADA:
Armirajući sloj treba zaštititi od prebrzog isušivanja i smrzavanja. Nakon sušenja od najmanje 7 dana moguce je pristupiti završnoj obradi.

ROK UPOTREBE:
Do 12 mjeseci u uslovima koji su propisani za skladištenje cementa.

myuniversalflex