BOJE ZA ZIDOVE
mypol promo

MYWHITEPOL

mywhitepol

Bijela boja za unutrašnje zidove

mywhitepol
dobra pokrivna moć
dobra prionjivost
dobra elastičnost
dobra parapropustljivost
bez štetnih sastojaka

OPIS:
MYWHITEPOL je bijela boja za unutrašnje zidove napravljena na bazi specijalne polimerne emulzije, mikroniziranih karbonatnih punila i aditiva.

NAMJENA:
MYWHITEPOL je boja namijenjena za dekorativnu zaštitu unutrašnjih zidova i zidnih površina gdje se zahtjeva dobra paropropustljivost (kuhinje, kupatila,bolničke prostorije i sl.). Otporna je na ”suho brisanje”, nije otporna na pranje.

SVOJSTVA:
Dobra pokrivna moć, dobra prionjivost na podlogama od betona, produžnog maltera, gipsa, iverice i sl., dobra elastičnost i paropropustljivost, ne sadrži sastojke štetne po zdravlje.

USLOVI RADA:
Optimalna radna temperatura je od +10°C do +25°C. Minimalna radna temperatura je +5°C.

PRIPREMA PODLOGE:
Prije bojenja novih zidova podlogu temeljno očistiti i obavezno premazati impregnacijom MYKERA u jedan ili dva premaza (kod visoko upojnih podloga). Sa starih površina oštrom četkom odstraniti sve predhodne premaze, trošne dijelove i oprati zidove. Neravnine izravnati masom za gletovanje zidova MYGLETIX. Nakon toga treba izvršiti impregnaciju zidnih površina u jednom ili dva premaza.

NAČIN PRIMJENE:
MYWHITEPOL je boja pripremljena za upotrebu. Može se tonirati tečnim pigmentima ili pigment pastama. Prije upotrebe je dobro promiješati i po potrebi razrijediti do 20% vodom u prvom odnosno 10 % u drugom premazu. MYWHITEPOL boja se nanosi u dva premaza valjkom ili molerskom četkom. Razmak između prvog ili drugog premaza je 4-6 sata u zavisnosti od temperature i vlažnosti vazduha. Nakon sušenja, poslije cca 24 h, dobija se finalna bjelina odnosno nijansa tonirane boje.

POTROŠNJA:
15 L ≈ 80 m2.

PAKIRANJE:
15 L; 10 L; 5 L

SKLADIŠTENJE:
Zatvorena i neoštećena ambalaža obezbjeđuje upotrebljivost boje 12 mjeseci. Skladištiti na temperaturi od +5°C do +30°C. Može se isporučiti i u drugim bojama po želji kupca, a na osnovu ton karte proizvođača.

mywhitepol